St. Red de Veluwe:” Minister stop met Lelystad Airport, u hebt verloren!”

Stichting Red de Veluwe heeft een doordringend advies voor Minister van Nieuwehuizen namelijk dat ze geen sluiproutes moet gaan bedenken om de opening van Lelystad Airport in 2020 alsnog door te drukken.De Raad van State en Europa zijn duidelijk geweest en stellen beiden dat de stikstofregeling in Nederland(PAS genaamd) voor dit soort projecten totaal niet deugt. “Als zevertrouwen wil terugwinnen bij de burgers moet ze hier passen. Zo niet dan moeten coalitiepartijen die nog wel betrouwbaar willen overkomen haar de pas afsnijden.

Tot hier en niet verder”, is de conclusie van Jaap Kloosterziel, woordvoerder van Stichting Red De Veluwe. Vanmiddag bleek tijdens een debat dat de minister grote problemen op haar weg ziet om Lelystad ondanks alle negatieve adviezen en ontbrekende goedkeuringen, toch te openen. Op het ministerie van I &W is inmiddels een crisisteam geformeerd om uit de impasse te komen.

Dat vindt Kloosterziel foute boel. “Je moet op een gegeven moment ook je verlies nemen. Er is geen vergunning voor Lelystad en elke burger die geen vergunning heeft voor iets wat wel vergunningsplichtig is, wordt ook daar ook aan herinnerd. Vandaar onze oproep. De minister staat niet boven de wet.

Dit ministerie heeft het de afgelopen decennia al veel te bont gemaakt met de luchtvaart” aldus Kloosterziel. Red de Veluwe zal er alles aan doen om de komende dagen de coalitiepartijen moed in te spreken omzich te houden aan hun afspraken en niet te zwichten voor de VVD dreigementen om coute que coute dit vliegveld te openen.