Start inschrijving diverse onderdelen Halloween Eerbeek 2018 op 15 augustus

Voor de meesten van ons is de zomervakantie net of nog niet eens achter de rug en liggen de oktobermaanden met Halloween nog ver weg. Maar voor even is Halloween griezelig dichtbij: op 15 augustus start de inschrijving voor de Halloween Run, de Ghost Town Express, de Scary Skelter Rally en de Ride, de spannende fietstocht dwars door winkels en bedrijven en door straten waar de deelnemers de schrik van hun leven krijgen! Er kunnen in totaal 3500 deelnemers meedoen aan de Halloween Ride en 300 deelnemers aan de Run. Als dat maximum bereikt is, gaat de inschrijving voor beide dicht! Wees er dus snel bij, want op = op!

Nieuw dit jaar zijn de Scary Skelter Rally en de Ghost Town Express. De Scary Skelter Rally is een evenement voor kinderen. Op zaterdag 6 oktober vanaf 13.00 uur kunnen kinderen hun eigen skelter of een leenskelter pimpen tot een Scary Skelter, waarna ze mee kunnen rijden in de Parade die avond. Op 13 en 20 oktober is er de Scary Skelter Rally in het centrum van Eerbeek, waarbij de deelnemers een parcours afleggen vol met griezelig enge hindernissen en obstakels. Komende woensdag zullen een aantal Scary Skelters aanwezig zijn op de KinderVakantieSpelen en kunnen kinderen meer informatie krijgen over de Rally en het pimpen van de skelters. Deelname aan de Rally is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan vanaf 15 augustus via www.halloweeneerbeek.nl/skelter.

Ghost Town Express

Op 6, 13 en 20 oktober rijdt de Ghost Town Express, de speciale stoomtrein van de VSM, van Beekbergen naar Ghost Town Eerbeek. In- en uitstappen kan op de stations Beekbergen, Immerdaal, Loenen en Eerbeek. De trein rijdt op alle drie zaterdagen van 12.00 tot 21.00 uur. Kaartjes bestellen kan vanaf 15 augustus via www.halloweeneerbeek.nl.

Halloween Run en Ride

Ook de inschrijvingen voor de Halloween Run op zaterdag 20 oktober en de Halloween Ride op 27 oktober gaan op 15 augustus open. De Run is geen wedstrijd, maar een Fun Run en bestaat uit een parcours van ca 2,5 km voor jong en oud dwars door winkels en bedrijven dwars door spooky Ghost Town! Inschrijven kan via www.halloweeneerbeek.nl/halloweenrun.

Inschrijving voor de Halloween Ride kan via www.halloweeneerbeek.nl/halloweenride. Bij inschrijving maakt de deelnemer de keuze tussen deelname op de twee Buitengebiedroutes (ook geschikt voor MTB) of de twee Dorpsroutes (geschikt voor ‘gewone’ fietsen en gezinnen met kinderen). De minimum leeftijd voor deelname is 7 jaar, ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van kinderen onder de 12 jaar en om in te schatten of hun kind bestand is tegen de schrik die de deelnemers aangejaagd wordt.

Geen wedstrijd

De Halloween Ride is net als de Run een Fun Ride. Het is geen wedstrijd. De Buitengebiedroutes zijn speciaal geschikt voor MTB-ers. Het dragen van een helm is hier verplicht. De organisatie roept MTB-ers op om niet op snelheid te gaan rijden. Daar is de Halloween Ride niet voor bedoeld. De maximum toegestane snelheid is (ook op de Buitengebiedroutes) 20 km per uur tussen de locaties en 8 kilometer per uur op de locaties zelf. De twee Dorpsroutes zijn bedoeld voor iedereen die op een rustig tempo wil genieten van alle griezelige locaties. Die routes zijn geschikt voor ‘gewone’ fietsen. Ze  mogen ook op een MTB-fiets gereden worden, maar de route is daar niet speciaal op gericht. De keuze voor de Buitengebiedroutes of Dorpsroutes wordt zichtbaar gemaakt in het stuurbordje dat elke deelnemers op 27 oktober bij de start ontvangt. Om gezinnen met kinderen de kans te geven rustig te genieten van het scary spektakel mogen deelnemers aan de twee Buitengebiedroutes pas na 21.00 uur op de twee Dorpsroutes. De organisatie zal hier streng op toezien.

Oproep: vrijwilligers en figuranten

Om van Halloween 2018 een monsterlijk succes te maken kan de organisatie nog wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij de opbouw van en het begeleiden van de Scary Skelterrace en de Run. Daarnaast zijn we op zoek naar figuranten die Halloween een extra spooky uitstraling willen geven en die de Parade willen begeleiden en veilig willen houden voor omstanders. Bovendien zijn we op zoek naar mensen die Halloweenkomstuums willen maken voor de figuranten. Vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie van Halloween Eerbeek 2018, mensen die Halloweenkleding willen maken en figuranten die mee willen doen aan de Parade kunnen zich melden bij via info@halloweeneerbeek.nl.