Start nieuw concertseizoen Kapel op ’t Rijsselt

De vakanties zijn voorbij, het nieuwe cultuur- en concertseizoen staat weer op het punt van beginnen.

De Kapel op ’t Rijsselt biedt een gevarieerd programma aan voor het nieuwe seizoen, daarmee hoopt men te  voldoen aan hoge eisen m.b.t. originaliteit en kwaliteit.

In de nieuwe concertserie worden “grote namen” genoemd, naast zanger Ernst Daniël Smit die met zijn collega-baritons van The Four Baritones het seizoen opent, ook Nederlands meest gelouterde pianist Daniël Wayenberg.
Hij komt speciaal over uit zijn woonplaats Parijs en brengt met zijn jonge compaan Martin Oei een programma van bekend en minder bekend werk van Chopin en Liszt.

Voorts wordt gemeld, dat ook de pas benoemde nieuwe artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, violist Shunske Sato, naar de Kapel komt. Shunske volgt Jos van Veldhoven op en staat bekend als virtuoos musicus met een geheel eigen visie op hoe klassieke muziek kan klinken. In de Kapel brengt hij, met het Archduke Ensemble, een prachtig programma met muziek uit de Romantiek van o.a. Brahms en Bruckner. Het zal dan wellicht een van de laatste keren zijn dat dit bescheiden wonderkind in een zo intieme setting te bewonderen is.

Maar er komen meer bekende en onbekende musici en ensembles met prachtige muziek naar de Kapel.
Van meerdere concerten verwacht men dat ze snel uitverkocht zullen raken. Er kan daarom vanaf nu via
www.kapeloptrijsselt.nl voor alle concerten worden gereserveerd.

Programma seizoen 2017-2018

15 oktober 2017:  bariton Ernst Daniël Smid wordt begeleid door vier baritonsaxofoons in een programma met  pareltjes uit de Nederlandse kleinkunst en de mooiste melodieën uit musical, opera en operette.

10 december 2017: het Belgisch-Nederlandse vocale mannengezelschap Men’s Voices brengt de Roaring Twenties muzikaal weer tot leven. Vrolijke muziek uit het Interbellum met een knipoog naar Kerst.

7 januari 2018:  nieuwjaarsconcert, verzorgd door het ensemble Torno Tango en klezmergroep Di Mechaje.
Muziek uit het Zuid-Amerikaanse Buenos Aires en het iets minder ver weg gelegen Lochem.

25 februari 2018:  die schöne Magelone. Mezzosopraan Karin Strobos, pianist Thomas Beijer en acteur/verteller Sieger Sloot brengen de Nederlandse premiere van de beroemde liederencyclus van Johannes Brahms. Een geschiedenis over dappere ridders en een verliefde koningsdochter op een romantisch-literaire tekst van de Duitse volksverhalenverteller Ludwig Tieck.

18 maart 2018:  pianist Daniël Wayenberg speelt met zijn (60 jaar!) jongere compaan Martin Oei een prachtig programma met bekend en minder bekend werk van Fréderic Chopin en Franz Liszt. Daniël komt voor enkele concerten in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en in de Kapel, speciaal over uit zijn woonplaats Parijs.

13 mei 2018: Nederlands bekendste blokfluitensemble Brisk heeft voor zijn nieuwste programma Cançao liederen uit het oude Spanje bewerkt voor fluit. Muziek uit een tijd dat de Islam en de Joodse en christelijke culturen elkaar nog verrijkten.

 17 juni 2018: pianiste Shuann Chai, violist Shunske Sato en hoornist Teunis van der Zwart brengen met het Archduke Ensemble een ode aan de Romantiek met muziek van Johannes Brahms en Anton Brucker.

Aanvang alle concerten  11.30 uur, entree € 17,50.

T/m 18 jaar altijd gratis entree (wel reserveren)

Reserveren/kaarten: www.kapeloptrijsselt.nl  0575-570-521 of info@kapeloptrijsselt.nl