Stichting Kinderkleding Beurs schenkt ruim 17.000 euro aan kleinschalige goede doelen

In 2018 heeft de Stichting Kinderkleding Beurs ruim 17.000 euro aan kleinschalige goede doelen geschonken. Een mooi resultaat na een jaar van hard werken.
Iedereen kan in de winkel aan de Derickxkamp 2 in Eerbeek, mooie, eigentijdse kinderkleding inbrengen. De kleding dient netjes en schoon te worden aangeboden, dus niet verwassen, geen vlekken of pluizen. Wat betreft grotere maten moet de kleding modieus zijn voor tieners. De prijs van de kleding wordt vastgesteld aan de hand van een lijst met A, B, C, D merken. De klant krijgt 40% van de verkoopprijs., de rest gaat na aftrek van de vaste lasten, naar de kleinschalige goede doelen.

In de afgelopen jaren werd de kleding die niet door de strenge selectie kwam en B-keus wordt genoemd, opgehaald door Curitas. De SKKB kreeg daar een vergoeding voor die ook weer ten goede kwam aan de goede doelen. Helaas is daar een eind aangekomen, Curitas geeft geen vergoeding meer en haalt de B-kwalliteit kleding ook niet meer op. Dit is een grote strop voor de kinderkledingbeurs. De enige manier om onverkoopbare kleding weg te doen is het zelf wegbrengen naar de kleding containers. Daarom vragen de vrijwilligers van de kinderkledingbeurs aan de klanten alleen goed verkoopbare kleding aan te bieden..

Inmiddels is de uitverkoop begonnen. Elke week worden klanten verrast met acties die via social media en de winkel bekend worden gemaakt. Houd daarom Facebook en de Website www.skkb.nl in de gaten.