Stichting Welzijn Brummen zoekt enthousiaste maatjes

Brummen – Vanaf augustus krijgt Annette Oosterhoff extra ondersteuning van Marijte Bolt bij het vinden van nieuwe maatjes. Maatjesproject Schakel zoekt maatjes die graag iets voor een ander willen betekenen. Mensen die zich betrokken voelen bij een samenleving waarin iedereen kan meedoen. En dat is nu niet altijd het geval.

De aanvragen zijn heel divers. Mensen die graag samen willen zwemmen, maar door beginnende dementie niet meer alleen naar het zwembad gaan. “We benaderen het zwembad, de zwemvereniging, zoeken contact via sociale media en proberen zoveel mogelijk mensen uit te leggen hoe belangrijk dit vrijwilligerswerk is” vertelt Marijte Bolt. “Er zijn mensen die nauwelijks buiten komen en graag willen wandelen. Hoe geweldig is het om dan samen met iemand een ommetje te maken?” Wat opvalt is dat de mensen die een maatje zoeken vaak heel positief en enthousiast zijn. Maar door omstandigheden is het voor hen niet vanzelfsprekend om gemakkelijk nieuwe contacten te leggen.

Veel mensen denken dat maatje worden veel tijd kost. Dat valt mee. Veel mensen willen gewoon meedoen met dagelijkse bezigheden. Een keer samen koken bijvoorbeeld. En ga je iedere week naar de sportschool? Neem iemand mee, samen sporten is nog leuker! Veel werk, zo’n moestuin? Er zijn mensen die graag willen helpen. Vaak helpt jouw aandacht ook om iemand zelfvertrouwen te geven en positief te stimuleren. Zodat er weer nieuwe contacten en een sociaal netwerk ontstaan.

Wil jij je graag inzetten voor mensen in de gemeente Brummen? Bel ons voor meer informatie en wij bespreken graag de mogelijkheden.

Neem contact op met Marijte Bolt via 06-53366210 of Annette Oosterhoff via 0575-561988, of mail a.oosterhoff@welzijnbrummen.nl