Stones Tribute op 21ste Marktpop Steenderen

Met een mooie line-up presenteert Café Zaal Heezen weer het muziekfestijn Marktpop, dat wordt gehouden op zondag 23 juli. Zoals altijd is de entree weer gratis en is er naast muziek natuurlijk ook een hapje en drankje te vinden op het marktplein. Daarnaast is er rondom de kerk dit keer ook een braderie.

De jonge band The Uppercats, opgericht in 2016, bijt om 13.00 uur het spits af. De vijf muzikanten uit Hengelo houden van Rock Classics van A(erosmith) tot Z(Z Top). En dat laten ze horen ook!

Daarna is het de beurt aan Chaingang, een héle oude bekende op Marktpop, want 14 jaar geleden stonden zij eveneens op het Steenderense podium. Met zangeres Lilian de Jong speelt de band popsongs, bluesrock en female powerrock van onder andere Alanis Morrisette, Sas Jordan, Skunk Anansie en Deep Purple. En ondanks dat de band aangeeft geen pretenties te hebben, zijn ze er trots op te kunnen vermelden dat de bassist met niemand minder dan Prince heeft gespeeld.

Elk jaar staat er weer een tributeband op het Marktpop-podium. Zo ook dit jaar. En dat mag gerust een bijzonder optreden worden genoemd. The JPR Strinxband, die normaliter nummers brengt van onder andere David Bowie, Herman Brood, The Beatles en Neil Young, maakt dit keer namelijk graag een uitstapje naar een show-vullend optreden met alleen maar covers van The Rolling Stones. En uiteraard gebeurt dit onder het mom van ‘Heart & soul, rock & roll’!

En dan is het alweer tijd voor de afsluiter van de 21ste editie van Marktpop met de energieke band Schimanski. Al sinds 2004 in dezelfde bezetting en dat hoor en zie je. De playlist bestaat uit nummers zonder flauwekul die de muziekliefhebber direct in z’n greep zullen houden. Denk aan Nirvana, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Foo Fighters maar ook Cheap Trick en The Romantics.

Meer informatie over Marktpop en achtergrond-info over de bands vind je op de website of facebookpagina van Café Heezen. Of bel: tel. 0575 451204.