Supergezellig 55+ carnaval De Dwarsliggers bij de Korenmolen

EERBEEK – Zondag 16 februari vond het jaarlijkse 55 + carnaval plaats. Deze middag is voor senioren vanaf 55 jaar en mindervaliden. Al vroeg kwam men binnen om een goed plekje te vinden. Om 14.11 uur begon het feest met de opening door President Marco en de binnenkomst van de Hoogheden en alle andere geüniformeerden van de Dwarsliggers. Na het zingen van het lijflied, die door velen werd meegezongen, kon het feest beginnen.De invulling van de middag was iets anders dan andere jaren maar er was nog steeds een gevarieerd programma met optredens van volkszanger Tonnie en de Oud Prinsen verzorgden een medley van oude carnavalskrakers met o.a. Sugar Lee Hooper en de Havenzangers. Iedereen zong uit volle borst mee en waar mogelijk werd er gedanst of een polonaise gelopen. Natuurlijk dansten de 3 dansgarden groepen, Stoomlockjes, Wishles en Railrunners. Ook werd er gezamenlijk een vrije dans gedaan. In plaats van een grote verloting werden er een aantal Bingo rondjes gespeeld. Dit werd op zeer ludieke wijze gepresenteerd en er waren leuke prijzen te winnen. En er was ook dit keer een prijs voor de best verklede vijfenvijftigplusser.

Helemaal nieuw dit jaar was de ludieke overdracht van ’t Dwarsliggersdörpse Buukske aan het einde van de middag. Prins André den Eerste en Jeugdprins Bob den Eerste moeten allebei een opdracht uitvoeren om als eersten ’t Dwarsliggersdörpse Buukske te mogen ontvangen. Hiervoor moest de één 8 pizza’s bezorgen en de ander een schilderij lijst maken en hier een foto in plaatsen en daarna ophangen. Dit aan de hand van opdrachten en puzzelstukjes en natuurlijk op een carnavaleske manier. Nadat dit allemaal goed was uitgevoerd, kregen de hoogheden uit handen van de pr-commissie het 1e exemplaar.

Reactie van Mevrouw Hinrichs: ‘Ik kom al jaren en het is altijd gezellig, heel mooi dat jullie op deze manier iets voor de eenzame ouderen doen.

De Dwarsliggers kunnen dus tevreden terugkijken op een geslaagde middag voor de senioren en mindervaliden.

Voor alle foto’s kunt u terecht op onze website www.cvdedwarsliggers.com