Team Hilarius wint voor tweede maal Brummense popquiz

Een strijd der titanen. Zo kan de finale van de 9e editie van de Brummense Popquiz het best betiteld worden. Na 2 vragenrondes met gevarieerde en soms ook behoorlijke pittige popquizvragen, haakten 9 teams af en bleven 3 oud-winnaars van de popquiz over om de vijf afsluitende finalerondes te spelen: De Vrijwillige Brandweer van Breda, Team Hilarius en Good Riddance. Een nek-aan-nek-race volgende, maar de wisseltrofee werd uiteindelijk uitgereikt aan Team Hilarius. Het team bestaat uit Wilber de Heus, Vincent Ooink en Hans Nooteboom. Ook dit jaar was De Vroolijke Frans vol met liefhebbers van muziek en vertier en kan de organisatie terugkijken op een gezellige en geslaagde 9e editie.In totaal namen twaalf teams deel aan de jaarlijkse lokale muziekquiz. Ook dit jaar kon het publiek weer zelf meedoen met de speciale publieksquiz. De acht vragen werden via ludieke filmpjes via het beeldscherm gesteld door de keukenploeg van de Vroolijke Frans. Alle vragen hadden daarom ook te maken met eten of drinken. Het was het ‘Team Blauwendaad’ onder leiding van Wim Coenraadts die alle vragen goed wist te beantwoorden en naar toegangskaarten voor een concert van Guns2Roses won in Hedon Zwolle.

Bij de echte quiz ontvingen de leden van Team Hilarius naast de Hans Broer Award (de begeerde wisselbeker) ook tickets naar het meerdaagse popfestival Paaspop en mag dit team in de loop van 2020 eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom. De Vrijwillige Brandweer bezoeken binnenkort een optreden van New Cool Collective in Gigant Apeldoorn. Met hun derde plaats ontving Good Riddance tickets voor een optreden van The Hiltop Howlers in Luxor Live in Arnhem. Beide teams ontvingen daarnaast ook een muziekpakket van Kroese Records. Op de website www.popquizbrummen.nl en de bijhorende sociale media is de volledige uitslagen van de quiz te vinden.

Van Iraanse albumhoezen tot Matthijs van Nieuwkerk
Het organiserende comité van de popquiz (bestaande uit Theo van Enckevort, Robert Kersten, Karin Beuwer en Gert-Jan van Dijk) zorgde op Derde Kerstdag weer voor een onderhoudende avond. De quizvragen varieerde audiofragmenten van televisietunes tot rapmuziek, van ‘Iraanse’ albumhoezen tot diverse videocompilaties. Uiteraard was ook huisband Move Your Mind present en werden de bekende videoboodschappen dit jaar verzorgd door dorpsdichter Eva, karter Robert de Haan, media-expert Gerbrand Pot en de Nationale tv-persoonlijkheden Cornald Maas en Matthijs van Nieuwkerk.

Helpende handen en sponsoren
De organisatie gaat het nieuwe jaar in met de ambitie om op 27 december 2020 een mooie tiende editie van de quiz te organiseren. Voor de negende editie was de steun van trouwe ondersteuners van groot belang. Of het nu gaat om de faciliteiten van Fidato Arnhem of SPL P.A. Service, goede verzorging en gastvrijheid van De Vroolijke Frans, websitebouwer Trolly Town Studio, huisfotograaf Gerrit Leemkuil, de vakkundige presentatie door Patrick Maijer, de videocrew (Luna Kersten, Astrid van Manen en Matthijs van de Sande) de publieks-quizjury (Esther, Wilma en Froukje) en jury-lid Martien Wilbrink. Ook de sponsoren worden niet vergeten: Kroese Arnhem/Nijmegen, Drukkerij Hilarius, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Hedon Zwolle, Burgerweeshuis Deventer en Paaspopfestival Schijndel.

Reacties welkom!
De organisatie blijft uiteraard benieuwd naar alle reacties van deelnemers, bezoekers en andere geïnteresseerden. Reacties kunt u mailen naar het popquiz@rtv-veluwezoom.nl. Meer weten? Bezoek popquizwebsite www.popquizbrummen.nl of volgt het twitteraccount @popquizbrummen of de facebookpagina van de Brummense popquiz.