‘Terugge in de tied’ bij Mo’j is luusteren

‘Terugge in de tied’ is het thema van het dialectprogramma Mo’j is luusteren dat zaterdag 9 februari wordt uitgezonden via de lokale omroepen Velewezoom FM in Eerbeek en Radio Voorst in Twello. De dialectclub Vrienden van de Streektaal Loenen & Umstreken bestaat 25 jaar in september 2019.Er zijn jaarlijks prachtige uitvoeringen gegeven met veel muzikaal en acteertalent. Enkele uitvoeringen zijn op CD vastgelegd. De presentator/samensteller Martien Kobussen van het dialectprogramma gaat zaterdag terug in de tijd en laat van 10.00 tot 12.00 uur mde mooiste opnamen horen die menigeen bekend zal voorkomen.

Tijdens de uitvoeringen werden de sketches afgewisseld met zang en muziek maar ook wel met gedichten en verhaaltjes. De luisteraars kunnen zaterdag genieten van de zang van ondermeer het duo Kaatje en Klaas (vooral bekend van hun liedje Huus van Grootva en Loense bos)), Jenny en Lien, Aaldert van Gerrevink maar ook van Joke Sanders die op onnavolgbare wijze moppen weet te vertellen. Gedichten zijn er van Berend Reuvekamp, Thea Kruitbosch. Jenny Verweij en Gerrie Groenhof. Gezellige muziek is er van het duo Annie en Marie op hun harmonica’s.Ook zijn er opnamen te beluisteren van het evenement Plat ut joar uut, die Radio Voorst vijf jaar lang organiseerde in Twello. Hiervan zijn opnamen gemaakt. Hendrik Jan uut Twelle, Dien ter Horst, Gerrit Scherpenzeel, Tinus van ‘t Slyck, duo Hennie en Johan Wansink en nog veel meer traden op. De mooiste opnamen zijn zaterdag in het programma opgenomen.

Mo’j is luusteren is gelijktijdig via de ether (Veluwezoom 107.5 en Radio Voorst 105.3) en internet RTV Veluwezoom en RTV Voorst te beluisteren. Ook zijn er in de programmering van deze omroepen herhalingen van Mo’j is luusteren opgenomen.

Martien Kobussen - Foto; Annie Wonnink

Martien Kobussen – Foto; Annie Wonnink