Three Billboards bij Brummense Buiten Bios

Met de vertoning van de vertoning van de Brits- Amerikaanse speelfilm “Three Billboqards outside Ebbing, Missouri”  op donderdag 23 augustus sluit de  Brummense Buitenbios haar veertiende seizoen. Een gedeelte van het park ’t Goor in Brummen wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop.  Het programma vindt plaats in de buitenlucht, de film begint om 20.45 uur en de entree is € 4,-.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger. De in topvorm stekende hoofdrol speelster Frances McDormand  en acteur Sam Rockwell veroverden beiden  een Oscar met hun rol in deze  zwarte filmkomedie die u niet mag missen!

Brummense Buiten Bios

De speelfilm wordt vertoond op een groot scherm en vindt plaats op het grasveld tussen de sportzaal en de volière.  Het is uitdrukkelijk geen ‘drive-in bioscoop’ maar meer een ‘sit-in bioscoop’. Bezoekers nemen zelf hun klapstoelen, dekens of matjes mee om op te zitten. Er is geen verkoop van drank en versnaperingen, er van uit gaande dat men zelf wat mee neemt. De toegang bedraagt € 4,-.

De Brummense Buiten Bios wordt mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren en door een bijdrage van de ‘Culturele Stichting Gemeente Brummen’.

Informatie

Voor informatie over het doorgaan van de film i.v.m. het weer kan men op  21 augustus bellen naar 06-23380958 of kijken op de site
www.brummensebuitenbios.nl .  Op deze site is meer informatie over de Brummense Buiten Bios en de speelfilm te vinden. Men kan zelfs een trailer bekijken als kort voorproefje voor de echte vertoning.  Verdere informatie is er ook bij de organisatie : Rudie van den Berg 0575-565037 of Theo van Enckevort 0575-561983.