Turkse popster Ferhat Göçer komt naar Musis

Musis boekt hiermee het eerste Turkse concert in de Parkzaal

Liefhebbers van Turkse popmuziek, maar ook mensen die nieuwsgierig zijn naar deze muziek kunnen volgende maand hun hart ophalen in Musis. Met de popzanger Ferhat Göçer haalt het concertgebouw één van de grootste Turkse sterren van dit moment naar Arnhem. Het aanbod van concerten wordt met de komst van Göçer toegankelijk voor een nieuwe groep Arnhemmers en niet-Arnhemmers. Het concert vindt plaats op woensdag 28 november en kaarten zijn te koop via musisenstadstheater.nl.

Sinds zijn doorbraak in 2005 is Ferhat Göçer één van de meest geliefde artiesten in Turkije. Zelf omschrijft de klassiek geschoolde Göçer die zijn carrière begon bij de Turkse Nationale Opera & Ballet zijn stijl als ‘popmuziek met symfonische klassieke en nostalgische invloeden’. Deze mix, aangevuld met authentieke elementen uit alle windstreken van Turkije, blijkt een succesformule voor de artiest.die tot voor kort ook nog chirurg was. De zanger is geliefd in zijn geboorteland en ver daarbuiten en kan ook in Nederland rekenen op uitverkochte zalen. Tot op heden waren dit vooral zalen in de randstad, maar met zijn concert Musis komt daar verandering in.

Een brede programmering voor iedereen
Het concert van Göçer is een volgende stap in de verbreding van de muziekprogrammering in Musis. Het concertgebouw werkt hiervoor samen met Mystiek Productions, een productiehuis dat zich richt op artiesten met een Mediterrane achtergrond. Directeur Hans Verbugt: ‘Wij hebben voor Musis de ambitie om een concertgebouw te zijn waar iedere Arnhemmer en streekgenoot zich thuis voelt. Naast klassiek, pop en dance, verbreden we nu ook ons aanbod in wereldmuziek. Door samen te werken met partners lukt het ons steeds beter om nieuwe doelgroepen aan te spreken. We hopen uiteraard dat dit voor het concert van Ferhat Göçer ook het geval zal zijn.” , Emir Barhan van Mystiek Productions: de muziekstijl van Ferhat Göçer past qua genre heel goed bij het overige aanbod van Musis, daarom hopen we tijdens deze avond in Musis niet alleen Turkstaligen te ontmoeten maar is werkelijk iedere muziekliefhebber welkom. In de muziek is taal overbodig, Göçer zal dit in Arnhem bewijzen. Iedereen in de Parkzaal zal tijdens deze avond de liefdesverhalen achter zijn teksten begrijpen.‘

Over Mystiek
Mystiek Productions is een culturele organisatie die zich bezighoudt met het onder de aandacht brengen, behoud en verdere uitbreiding van mediterrane kunst en cultuur in Nederland. Mystiek verzorgt de evenementenorganisatie bij zowel profit- als non-profit-instellingen.

Muziek Ferhat Göçer:
Yillarim gitti: https://www.youtube.com/watch?v=6wVu9yfg_Vg
Düştüm ben yollara: https://www.youtube.com/watch?v=JoNpixuioVE
Sen elimden tut: https://www.youtube.com/watch?v=9ppiEa0olDM