Twee bijzondere raadsvergaderingen

Brummen/Eerbeek – De allerlaatste raadsvergadering uit de bestuursperiode 2014-2018 vindt plaats op woensdagavond 28 maart aanstaande. Een dag later, namelijk op donderdagavond 29 maart, vindt wederom een raadsvergadering plaats. Deze staat geheel in het teken van de installatie van de nieuw gekozen raadsleden.

Op woensdag 28 maart neemt de gemeenteraad geen besluiten meer. Een laatste daad van de huidige gemeenteraad is het beoordelen van de vaststelling van de verkiezingsuitslag door het Centraal Stembureau en of de juiste personen benoemd zijn verklaard. En vervolgens het onderzoek van de geloofsbrieven van de negentien raadsleden van de nieuwe raad. Dit is noodzakelijk om een dag later deze personen officieel als raadslid voor de bestuursperiode 2018-2022 te kunnen installeren. Uiteraard wordt er stil gestaan bij het vertrek van een groot aantal volksvertegenwoordigers. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om deze bijzondere laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad bij te wonen. Aanvang is 20.00 uur en de locatie is de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen.

Installatie nieuwe raadsleden

Op donderdagavond 29 maart 2018 vindt er een openbare bijzondere vergadering van de gemeenteraad plaats. Ook de raadsvergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen en begint om 20.00 uur. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering worden de nieuwe leden van de gemeenteraad door burgemeester Alex van Hedel geïnstalleerd. Uiteraard is iedereen van harte welkom om ook deze bijzondere vergadering bij te wonen.