Uitreiking jeugdlintje Brummense Bikkel 2018

Op woensdag 25 april wordt het Jeugdlintje ‘De Brummense Bikkel’ weer uitgereikt! Tot en met eind maart kon iedereen zijn of haar favoriete Brummense Bikkel-kandidaat doorgeven. De jury ontving  twee nominaties, beiden uit Eerbeek afkomstig.

Volgende week reikt wethouder Jolanda Pierik de Brummense Bikkel (het jeugdlintje in onze gemeente) uit. Ze doet dit aan een jonge dame uit Eerbeek die zich onder bijzondere omstandigheden als vrijwilliger inzet.

Maar de jury laat nu alvast weten dat ze een speciale vermelding hebben voor Yara en Mare Lupinu, Bente Schoonheden en Manon de Winkel uit Eerbeek. De vier Eerbeekse meisjes zamelen al ruim acht jaar kerstbomen in voor een goed doel. Dit jaar voor medisch kinderdagverblijf De Driestroom in Velp. Hier komen kinderen die ernstig meervoudig gehandicapt zijn. Zij spelen met speciaal aangepast (zogeheten actie-reactie) speelgoed. Het laat deze kinderen met kleine stapjes en spelenderwijs leren en is erg duur. De vier meisjes hebben met het opgehaalde geld speelgoed laten maken en in de voorjaarsvakantie persoonlijk overhandigd aan de kinderen in Velp. De vier meisjes hebben met andere buurtkinderen in 2012 de eerste (serie) Brummens Bikkels mogen ontvangen. Om die reden kan de jury de nominatie niet opnieuw omzetten naar een Brummense Bikkel, maar een bijzondere vermelding is zeker op de plaats!

Bij vragen kunt u contact opnemen via mailadres: h.vd.zee@welzijnbrummen.nl of telefoonnummer 0575 – 561988.