Uitslag gunning routegebonden vervoer PlusOV bekend

PlusOV heeft bij de aanbesteding voor het leerlingenvervoer, het Wmo-dagbestedingsvervoer en het Jeugdwetvervoer de opdracht definitief gegund aan de taxibedrijven Munckhof uit Horst, Pever uit Doetinchem, Taxicentrale Witteveen uit Lemmer, TCR Groep uit Raalte en Willemsen-de Koning Groep uit Arnhem.Deze bedrijven gaan vanaf 1 augustus inwoners vervoeren uit de gemeenten Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem en Voorst. Afgelopen maandag heeft het bestuur van PlusOV de uitslag bekendgemaakt aan de inschrijvers.

Het routegebonden vervoer omvat het leerlingenvervoer, Wmo-dagbestedingsvervoer en Jeugdwetvervoer voor de zes gemeenten. Het totale vervoersgebied is opgedeeld in 14 percelen. De eerste zes zijn grotere percelen met meerdere routes. De verdeling van de vervoerders over de eerste zes percelen is als volgt:

Nummer Regio Winnaar
Perceel 1 Brummen Willemsen-de Koning
Perceel 2 Heerde/Epe Willemsen-de Koning
Perceel 3 Hattem/Heerde Munckhof
Perceel 4 Voorst TCR
Perceel 5 Lochem I Pever
Perceel 6 Lochem II Willemsen-de Koning

De percelen 8, 11, 12 en 13 zijn toegekend aan Munckhof. Taxi Witteveen gaat vervoeren in de percelen 7, 9, 10 en 14. Elk van deze percelen bestaat uit één route. Dit zijn routes voor solovervoer en verder gelegen bestemmingen.

Partnerschap en uitvoeringskwaliteit boven prijs
De inschrijvers kregen punten voor de onderdelen prijs (20), duurzaamheid (20), partnerschap (30) en uitvoeringskwaliteit (30). PlusOV-directeur Guido Eggermont: “We hebben nadrukkelijk gekeken naar toezeggingen op de onderdelen partnerschap en uitvoeringskwaliteit. In de komende weken spreken we de taxibedrijven over de concrete invulling van de samenwerking en starten de voorbereidingen van het vervoer. Daar kijk ik naar uit,” aldus Eggermont.

Veranderingen voor reizigers
Reizigers in het routegebonden vervoer krijgen vanaf augustus mogelijk te maken met nieuwe chauffeurs en andere routes. Eggermont: “Dit komt omdat we met een aantal nieuwe taxibedrijven gaan werken. Voor deze reizigers is de chauffeur een vertrouwd gezicht. De chauffeurs zullen met alle reizigers kennismaken voordat het vervoer start. Dat gaan we samen met de vervoerders zorgvuldig organiseren.” Vanaf augustus maken zo’n 150 mensen in zes gemeenten via PlusOV gebruik van het vervoer naar instellingen voor dagbesteding en dagbehandeling. Na de zomervakantie organiseert PlusOV dagelijks voor 600 leerlingen het vervoer naar en van school. Alle reizigers krijgen voor 1 augustus informatie over het vervoer en een informatiebrochure.