Verkiezing Grootste Gelderlander Aller Tijden

Wie vindt u de Grootste Gelderlander Aller Tijden? Het publiek nomineerde 55 namen die voldoen aan de twee criteria van deze verkiezing: De Grootste Gelderlander moet een bijdrage hebben geleverd aan de Gelderse geschiedenis en overleden zijn. Een jury heeft hieruit een selectie gemaakt van 20 namen. Op 16 november 2018 is de verkiezingsmiddag. Deze wedstrijd is een samenwerking van de Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland, de Historische Herberg Arnhem en de provincie Gelderland.

Grootste Gelderlander Aller Tijden
De namen die in aanmerking komen voor de benoeming van Grootste Gelderlander Aller Tijden zijn:

Karel van Gelre, Helene Kröller-Müller, Hendrik Lorentz, Ien Dales, Joan Derk van der Capellen tot den Pol, Marga Klompé, Maarten van Rossum, Wilhelm Röntgen, Eleonora van Engeland, Piet Mondriaan, A.C.W. Staring, Maria van Gelre, Titus Brandsma, Herman Willem Daendels, Willem van den Berg, Helena Kuipers-Rietberg, Graaf Otto II, Jan Hendrik van Kinsbergen, Jacob Jan Cremer en de Gebroeders van Lymborch.

De verhalen achter de Grootste Gelderlanders
Op 16 november 2018 halen bekende en onbekende Gelderlanders de voorgestelde Grootste Gelderlanders uit de vergetelheid. Maak alvast kennis met de voorgestelde kandidaten. Op de website www.mijnGelderland.nl ontdek je de verhalen achter deze diverse groep Gelderlanders: van Karel van Gelre tot Marga Klompé.
Meepraten over de geselecteerden kan op de website
forum.gelderland.nl/grootstegelderlander.

Verkiezingsuitslag
Op 16 november 2018 van 14:00-16:30 uur is de verkiezing van de Grootste Gelderlander Aller Tijden in de Historische Herberg Gelderland, die plaatsvindt in het Huis der Provincie in Arnhem. U bent van harte welkom om deze verkiezing bij te wonen en mee te stemmen. Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden via grootstegelderlander@gelderland.nl, uiterlijk 11 november 2018.