Verkiezingsdebatten en uitslagen in het Huis der Provincie

Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Stemgerechtigden mogen dan hun stem uitbrengen op de partij van hun keuze. In Gelderland heeft u de keuze uit 15 partijen. Voorafgaand aan de verkiezingen zijn er diverse debatten en andere activiteiten waar u van dichtbij kennis kunt maken met de partijen, de leden en hun standpunten. In het Huis der Provincie zijn er activiteiten op 18, 19 en 20 maart.Gelders Debat met 15 lijsttrekkers, open voor publiek
Op 18 maart 2019 organiseert Omroep Gelderland het Gelders Debat met de lijsttrekkers van de 15 partijen waar Gelderlanders op kunnen stemmen. Aan de hand van actuele thema’s gaan de lijsttrekkers met elkaar in discussie. Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar presenteren het debat.
Het debat is in het Huis der Provincie en tussen 20.00 en 21.00 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland. U bent van harte welkom om dit debat van dichtbij bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Denkt u aan uw identiteitsbewijs. Bij de entree passeert u detectiepoorten. Inloop: vanaf 19:00 uur.

Besloten slotdebat met 13 landelijke partijleiders
Op 19 maart 2019 zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit, rechtstreeks op NPO 1. In het Huis der Provincie doen alle dertien landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. Loting bepaalt wie tegen wie uitkomt; de stellingen waarover wordt gedebatteerd hebben de partijen zelf ingebracht. De leiding van het debat is in handen van Rob Trip. Het debat begint om 20.33-22.00 uur, NPO 1.
Dit debat is besloten.

Wie zijn de winnaars?
Het antwoord op deze vraag weten we op de uitslagenavond, op 20 maart 2019. De NOS en Omroep Gelderland zenden rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie de uitslagenavond uit. Rob Trip presenteert en Dionne Stax brengt de uitslagen.
U bent van harte welkom om de uitslagen en de voorlopige representatieve uitslagen van de verkiezingen (exitpolls) bij te wonen in het Huis der Provincie.
Aanmelden is niet nodig. Denkt u aan uw identiteitsbewijs. Bij de entree passeert u detectiepoorten. Inloop: vanaf 19:30 uur.

Stembureau
Uw stem uitbrengen kan in een stemlokaal bij u in de buurt. Speciaal voor deze gelegenheid is er ook een stembureau in het Huis der Provincie ingericht op 20 maart 2019, open van 7:30-21:00 uur.

Huis der Provincie
Het Huis der Provincie is een monumentaal pand in het centrum van Arnhem.
Het is de plek waar medewerkers van de provincie samen met inwoners, andere overheden en bedrijven werken aan een Gaaf Gelderland. Zodat Gelderlanders prettig kunnen wonen, werken, studeren en ontspannen in deze mooie provincie!

Bezoekadres: Markt 11, 6811 CG Arnhem
Wilt u meer weten over de verkiezingen, de partijen en andere praktische zaken?
Kijk dan op www.gelderland.nl/verkiezingen.