Voedselbos in Brummen houdt open middag met rondleidingen

De vrijwilligers van Voedselbos Nieuwe Erven op de Elzenbos in Brummen organiseren op zaterdag 22 september een open middag. Om 14.30 en 15.30 uur zijn er rondleidingen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het voedselbos.

Sinds september 2017 werkt de gemeente samen met een grote groep vrijwilligers aan het voedselbos. De ideeën voor het ontwerp, de uitvoering en het beheer zijn dus samen tot stand gekomen. Het voedselbos is te vinden aan Het Stroomdal. Het ligt in de openbare ruimte en is er dus voor elke Brummenaar!

Het voedselbos groeit!

Een jaar na het delen van de eerste plannen heeft het voedselbos al flink vorm gekregen. Zo is er een ontmoetingsplaats in de maak, wordt er een kruidenspiraal aangelegd en is er een natuurspeelplaats voor de kinderen. Verder kan men er heerlijk wandelen, bij de schapen kijken, en genieten van het herstellende, levendig landschap. Naast de vele eetbare bomen en struiken, zijn er ook ondersteunende planten en bomen aangeplant die belangrijk zijn voor de biodiversiteit en veerkracht van het systeem.

Een bezoekje waard! Kom ook op 22 september!

Op 22 september is er dus een open middag. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De betrokken vrijwilligers verzorgen om 14.30 en 15.30 uur rondleidingen. Deze starten vanaf de ontmoetingsplaats. In geval van hevige neerslag gaan de rondleidingen niet door. De vrijwilligers leggen uit hoe het voedselbos tot stand is gekomen, welke uitgangspunten het heeft en wat iedereen mag verwachten van deze nieuwe plek in Brummen.

Doe gerust mee!

Tijdens de open middag kunnen buurtbewoners of andere geïnteresseerden zich aanmelden als vrijwilliger. Hulp om mee te bouwen aan deze bijzondere plek in ons dorp is namelijk altijd welkom. Verschillende sub-werkgroepjes zijn bezig met de verdere ontwikkeling van het voedselbos. De zaterdagochtend is een vaste werkdag, maar ook doordeweeks zijn er soms wat klussen.

Meer informatie

Het voedselbos is te volgen via Buurtkanaal
(https://buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven) en
Facebook (www.facebook.com/voedselbosnieuweervenl). Een e-mail sturen naar de vrijwilligers kan via
voedselbosnieuweerven@gmail.com.

Vrijwilligers bezig met de aanleg van het voedselbos – Foto; Berry Willemsen