Volop variatie tijdens de mantelzorgdag op 10 november

Opgeven kan tot 31 oktober

Brummen/Eerbeek – In de gemeente Brummen is er veel waardering voor mensen die als mantelzorger zorg en ondersteuning verlenen aan een naaste. Onder andere via de Jaarlijkse dag van de Mantelzorg wil het gemeentebestuur hen ondersteunen. Het Knooppunt Mantelzorg organiseert dit in de gemeente Brummen en heeft voor dit jaar een leuk en gevarieerd programma samengesteld. Iedereen die als mantelzorger actief is, is van harte welkom op zaterdagmiddag 10 november. Vooraf aanmelden bij het Knooppunt Mantelzorg is wel nodig. Dit kan via het aanmeldformulier, die onder andere is te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl. Inwoners die als mantelzorger bekend zijn bij het knooppunt, hebben deze week een persoonlijke uitnodigingsbrief ontvangen.

Het Knooppunt Mantelzorg heeft het Fletcher Hotel in Eerbeek gekozen als centrale plek voor de mantelzorgmiddag. Om 12 uur wordt daar gestart met een gezellige lunch. Daarna kunnen de mantelzorgers deelnemen aan een workshop. Het gaat om uiteenlopende workshops die worden aangeboden. Bij het aanmelden voor de dag kan men aangeven naar welke workshop de voorkeur uit gaat. Om 15 uur is iedereen weer welkom bij het Fletcher Hotel om daar gezellig onder het genot van een drankje ervaringen uit te wisselen en na te praten. De afsluiting van deze gevarieerde dag is om 16 uur.

Veel variatie
In totaal zijn er vijftien uiteenlopende workshop waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Een volledig overzicht hiervan is te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl. De meeste workshops vinden plaats in en rondom Eerbeek. Tot en met 31 oktober kunnen mantelzorgers zich opgeven voor de dag en ook aangeven naar welke workshops hun voorkeur uitgaat. Uiteraard gaan de medewerkers van het Knooppunt proberen iedereen zoveel mogelijk in te delen bij de gewenste workshop. Bij aanmelding voor deelname aan de dag kan een mantelzorger ook aangeven wanneer er ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld als het gaat om vervoer of voor opvang voor degene waarvoor de mantelzorger zorgt. Het Knooppunt Mantelzorg helpt dan mee om hiervoor een oplossing te zoeken.

De variatie in de workshop is groot. Er zijn activiteiten die wellicht erg in de smaak zullen vallen bij jonge mantelzorgers, andere activiteiten zijn weer meer gericht op oudere mantelzorgers. Voor ieder wat wils, dat is de insteek die gekozen is. Zo kunnen de deelnemers bijvoorbeeld kiezen voor een Zumba dansles, scrapbooken, een fotografieworkshop of een wijnproeverij. Ook zijn er workshops bloemschikken, mindfulness, graffiti spuiten, en Syrische kookkunst. En wat dacht u van gipsfiguren schilderen, een lezing van een imker en het maken van een inspiratiecollage. Voor meer ontspanning kan gekozen worden voor hand- en nagelverzorging, stoelmassage, yoga of een gezellig samenzijn bij een kampvuur.

Nu opgeven bij het knooppunt

Mantelzorgers kunnen zich tot 31 oktober opgeven. Dit kan via een aanmeldformulier dat is te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl. Het aanmeldformulier kan ingeleverd worden bij het kantoor van het Knooppunt Mantelzorg in de Bibliotheek in Eerbeek, bij de receptie van het gemeentehuis of bij Plein Vijf in Brummen. Ook kan een e-mail gestuurd worden naar mantelzorgcoördinator Nicky Theunissen. Haar mailadres is n.theunissen@humanitas.nl. Het is dan wel belangrijk om dezelfde gegevens doorgeven als op het aanmeldformulier staan.