Voltige Oortveldruiters afsluiting seizoen 2018

De voltige vereniging van de Oortveldruiters in Empe vertrok afgelopen zaterdag met drie teams en solist onder leiding van hun trainers en paard naar de Manege de Flevoruiters in Dronten.

De 17 voltigeurs van verschillende niveaus trainden de afgelopen weken in nieuw samengestelde teams aan de verplichte onderdelen en een vrije kür. Voltige is een combinatie van turnen en dans waarbij een reeks van oefeningen moeten worden uitgevoerd met muziek op een paard die aan de longe in grote cirkels word geleid, voor teams is goede samenwerking zeer belangrijk om tot een mooi resultaat te komen.

Voor een aantal was het de eerste keer dat ze startten, een wedstrijd is altijd weer spannend en vooral ook leuk, er is een jury die alles beoordeeld, een tribune vol publiek en veel paarden en andere voltigeurs om te bekijken, kortom altijd weer een belevenis.

De enthousiaste trainingen werden voor alle voltigeurs van zowel Team 1, 2 en 3 en voor solist Lisa Kaatman beloond met mooie sterke punten waar weer op verder gebouwd kan worden het komend seizoen.

De Voltige vereniging in Empe telt momenteel een kleine 30 leden. Jonge voltigeurs vanaf 4 jaar trainen elke maandagmiddag vanaf 15:30 uur.  Voor ieder wordt er les gegeven op zijn- of haar eigen niveau.

Met deze gezellige fijne groep leden mogen we met recht trots zijn op onze voltige vereniging van de Oortveldruiters in Empe.

Deelnemers - Foto; PSV De Oortveldruiters Empe

Deelnemers – Foto; PSV De Oortveldruiters Empe