Voorlichting over het gebruik van telescopen met aansluitende Astromarkt op de Volkssterrenwacht Bussloo op vrijdagavond 29 maart

Jaap van ’t Leven leert het publiek waar we precies op moeten letten bij het aanschaffen van een telescoop. Daarna lekker snuffelen tussen de spullen die ongebruikt op de sterrenwacht blijven liggen, beide op vrijdagavond 29 maart bij de Volkssterrenwacht Bussloo.Waar moet er nu eigenlijk op gelet worden bij het kiezen van een telescoop? Jaap van ’t Leven legt met behulp van een presentatie uit welke telescopen, opstellingen en accessoires er zijn. Ook legt hij uit hoe de kwaliteit van een instrument beoordeeld kan worden. Kortom, alles wat nodig is om te weten voor het aanschaffen van uw eigen telescoop.

Het tweede deel van de avond bestaat uit een astromarkt. In de loop der jaren is een grote hoeveelheid telescooponderdelen en boeken op de sterrenwacht terecht gekomen. Op deze markt zijn gebruikte telescopen en onderdelen, statieven, accessoires, maar ook allerlei tweedehands boeken, die allemaal voor een zachte prijs worden aangeboden. Zoekt u een eenvoudige beginners-telescoop of ontbreekt dat ene oude boek nog in uw verzameling? Breng meteen het geleerde van het begin van de avond in de praktijk, of vul uw collectie aan tijdens een bezoek aan onze astromarkt!

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Bezoekers kunnen gratis parkeren voor de sterrenwacht gevestigd in de monumentale boerderij “de Wijnbergenshof”. Vóór de slagboom linksaf, tot na de bocht, daar bevindt zich de parkeerplaats van Volkssterrenwacht Bussloo.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.