Vroolijke Frans brengt ode aan Fleetwood Mac

Maandelijkse ode in aan helden uit popgeschiedenis:

BRUMMEN – Het is zoals dat zo vaak gaat met goede dan wel briljante ideeën. Veelal ontstaan ze zomaar spontaan. En dan niet zelden aan de toog in het café. Zoals enkele jaren geleden Theo van Enckevort, mede-uitbater van etablissement De Vroolijke Frans in Brummen, samen met enkele stamgasten het idee opvatte om speciale tribute-avonden te organiseren. Donderdag 2 mei is het de beurt aan het legendarische Fleetwood Mac.Van Enckevort is muziekliefhebber pur sang en heeft zodoende regelmatig bands te gast in zijn café annex cultuurhuis in de buurtschap Broek. “Je ziet steeds vaker van die tributebands die een ode brengen aan hun favoriete band. Toen we op een avondje bij elkaar zaten, bedachten we: dat moeten we ook zelf kunnen. Een maandelijkse ode brengen aan de helden uit de pop. Onder het motto ‘Covertijd in de Vroolijkheid’.” Waarbij Enckevort hulp krijgt van enkele bevriende muzikanten. Drummer Lorenzo Hardijzer, zanger/gitarist Robert Kersten, toetsenist Erik Nengerman en gitarist Paul Kraan. “De formule is eigenlijk heel simpel”, legt Kersten uit. “We stellen een band samen van een aantal geroutineerde muzikanten die we vanuit ons eigen netwerk kennen. We duiken twee keer de oefenruimte in en dan moet het repertoire erin zitten.

”Tijdsbeeld Fleetwood Mac Intussen zijn al ruim 20 tribute-avonden gehouden. ABBA, Snow Patrol, Foo Fighters, AC/DC. En donderdag 2 mei is het dus de beurt aan Fleetwood Mac: een band die al decennia meedraait aan de mondiale top en binnenkort hoofdgast is tijdens Pinkpop. Robert Kersten: “We bieden het publiek die avond een tijdsbeeld uit het werk van Fleetwood Mac. Van het allereerste begin tot recenter werk. Maar het spreekt voor zich dat het merendeel van de nummers afkomstig is van Rumours: het iconische album waarmee Fleetwood Mac indertijd hithistorie schreef en zo eeuwige roem vergaarde.”

De band deze avond bestaat uit Chris van der Werken (toetsen) Robert Kersten (gitaar/zang) Jan Colijn (bas) Gerton Eijkelkamp (drums) Gerrie van Amersfoort (zang) en Eleonora Patricia van Steenderen (zang). “Allemaal muzikanten die jarenlange ervaring hebben opgedaan in allerlei bands”, aldus Van Enckevort.

Na Fleetwood Mac is er op 6 juni alle aandacht voor Bruce Springsteen. Na de zomerstop komen we terug met ZZ Top, Gun’s & Roses en Amy Winehouse. En wat de acts voor 2020 en verder betreft: we borrelen nog van de ideeën.”
Het optreden begint rond 21.00 uur, de toegang bedraagt 5 euro. Van Enckevort: “En wie die avond bij ons dineert, heeft gratis toegang.” Voor meer informatie: Devroolijkefrans.nl of telefoon: 0575-561719.

Coverband Fleetwood Mac