Vrouwenkoor Phoenix zingt in Tolzicht

Vrouwenkoor Phoenix heeft het koorseizoen 2016-17 afgesloten met een optreden in woonzorgcentrum Tolzicht. Het aanbod was gevarieerd, met vrolijke liedjes (een Zweeds zomerlied en een Zuid-Afrikaanse gospelsong) tot serieuzere nummers van Schubert en Mozart. Natuurlijk stonden er ook populaire popnummers op het programma, zoals Circle of Life en Take me Home van John Denver en Hallelujah van Leonard Cohen. Zelfs Adele ontbrak niet: met veel gevoel zongen de vrouwen van Phoenix Make you feel my Love. Datzelfde gevoel stopten ze in Walking in the Air, zodat je met een beetje fantasie het jongetje en de sneeuwpop boven Tolzicht kon zien vliegen.[np]Het optreden werd afgesloten met I feel the Spirit. Dat was zo’n succes, dat de bewoners van Tolzicht enthousiast meeklapten en om een herhaling vroegen.
De ongeveer zestig Phoenix-vrouwen zingen iedere donderdagavond in het SWB Gebouw Plein 5 aan het Limburg van Stirumplein. Ze zijn afkomstig uit de hele regio, van Dieren tot Zutphen en van Brummen tot Eerbeek. Houd je van zingen en wil je wel eens zien of Phoenix iets voor je is, dan ben je van harte welkom op één van de repetitieavonden. De muziekstukken zijn heel gevarieerd en er wordt driestemmig gezongen (sopraan, tweede sopraan en alt). Phoenix repeteert iedere donderdag van 20 tot 22 uur in de grote zaal van het SWB gebouw Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen.
Het nieuwe seizoen begint op 24 augustus. Dan wordt er gerepeteerd voor verschillende optredens, met als hoogtepunten het Kerstconcert met het HOB en het Jubileum Concert in april volgend jaar. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.vrouwenkoorphoenix.nl