Waardering voor Olympisch kampioene Elis Ligtlee heeft eigen plein in Eerbeek

Brummen/Eerbeek – Vanaf vandaag heeft Olympisch kampioen Keirin Elis Ligtlee haar eigen plein in Eerbeek. Ze onthulde vanmiddag het bord van het Elis Ligtleeplein, nabij de Stationsstraat in Eerbeek. Dat deed ze samen met loco-burgemeester Peter-Paul Steinweg.Op 13 augustus 2016 wist Elis een gouden medaille in de wacht te slepen tijdens de Olympische Spelen op het onderdeel Keirin in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Tijdens de feestelijke huldiging die kort daarna plaatsvond in Eerbeek deed burgemeester Van Hedel de toezegging dat er een plein naar Elis vernoemd zou worden. Die belofte werd vandaag ingelost, precies 3 jaar na het behalen van haar gouden plak.

Elis was al aanwezig op de Zomermarkt bij de kraam van RTV Veluwezoom. Ze vertelde aan inwoners en vakantiegangers over deze speciale dag waarop ze haar Olympische medaille won. Loco-burgemeester Steinweg kwam ook langs om haar een paar vragen te stellen. Hij nodigde Elis daarna uit om met hem richting het station te wandelen. Daar stonden familieleden en bekenden Elis al op te wachten om de onthulling bij te wonen.

Trots
“Op deze manier blijft Elis Ligtlee voor lange tijd aan Eerbeek verbonden,” aldus Peter Paul Steinweg. “Het is een geweldige prestatie van Elis. Wij zijn allemaal enorm trots op deze Olympisch kampioen in onze gemeente.”

Elis Ligtlee is eind december 2018 gestopt met topsport. De wereldbekerwedstrijd in Berlijn, eind november, was haar laatste optreden op het hoogste niveau. “Ik heb bijna twintig jaar op de fiets gezeten. Het was tijd voor iets nieuws”, aldus Elis. Via haar bedrijf Elis Ligtlee Sports & Lifestyle zet zij zich nu in om anderen te enthousiasmeren, inspireren en te helpen om hun doelen te bereiken via personal training, (groeps)clinics, presentaties, lezingen en haar webshop ‘Elis Choice’.

Meer dan Goud
Elis is momenteel te zien in het televisieprogramma ‘Meer dan Goud’ van de NPO. Daarin tonen zes kampioenen hun leven achter de medailles. Zij leven een week met elkaar in één huis en elke aflevering staat er één van de zes sporters centraal die vertelt over hun dagelijks leven en hun succesperiode als sporter. Op vrijdag 16 augustus zal de aflevering, waarin Elis het middelpunt is, te zien zijn te zien zijn op NPO 1 om 21:35 uur.

Peter-Paul Steinweg en Elis Ligtlee tijdens de onthulling van het Elis Ligtleeplein Foto: Peter Lous