Wandelaars met Amnesty International in actie voor jonge vrouw uit Eritrea

Op de rustplek tijdens de Eerbeekse wandel4daagse, waren meer dan 100 wandelaars bereid hun handtekening te zetten onder de petitielijst voor Ciham uit Eritrea. Amnesty zet zich in voor vrijlating van deze nu 22 jarige jonge vrouw. Zij werd gevangengezet op 15 jarige leeftijd omdat zij zonder toestemming van de overheid het land wilde verlaten, dat is nu 7 jaar geleden.

Waarschijnlijk wilde zij de verplichte diensttijd in Eritrea, die tientallen jaren duurt, ontlopen. Tot op heden was er geen proces of aanklacht. De schoolkinderen die de Amnesty stand bezochten konden het bekende spel spelen en kregen een kleine attentie als zij het tot een goed einde brachten. Zij konden hun naam schrijven op kaarten die de lokale werkgroep gaat versturen aan gevangenen die nauwelijks post krijgen. Zo weten zij dat er ook iemand aan hen denkt.

Op zaterdag 1 juni vertoont het Filmcafé in de Kruiskerk (dr. Gunningstraat) een film die door de Amnesty werkgroep is uitgezocht. De titel is Loving en toont het waargebeurde verhaal van een blanke man en zijn Afro Amerikaanse vrouw die 9 jaar moesten strijden voordat zij als familie samen konden wonen. De film start om 20.00 uur, iedereen is welkom. Er is geen entree, een vrije gave is welkom en na afloop is een drankje te koop zodat er kan worden nagesproken.