Week van het Nationaal Schoolontbijt Leerlingen Expeditie 24/7 ontbijten met de burgemeester

Op vrijdag 8 november ontvingen de leerlingen van Expeditie 24/7 uit Brummen burgemeester Alex van Hedel. Ze gingen met elkaar aan tafel voor het zogenaamde Burgemeestersontbijt. Ze gaven met dat gezamenlijk ontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

De kinderen zorgden voor het brood, beleg, iets te drinken en placemats. In totaal nemen dit jaar zes scholen uit de gemeente Brummen deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Van 4 tot en met 8 november vindt de week van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Donatie aan Het Vergeten Kind Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Alex van Hedel symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque in ontvangst. Alex van Hedel kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.