Wereldpremière in Hallse Kerk!

Op zondag 31 maart is het kleine Hall even het centrum van de wereld!
U kunt de wereldpremière bijwonen van “Block Attack” van de Nederlandse componist Douwe Eisenga. Maar eerst wil het Syrène Saxofoonkwartet u betoveren met de eerste kwartetten zoals die door resp. Scarlatti, Haydn , Beethoven, Singelee en Heppener gecomponeerd zijn.Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen.

Componist Douwe Eisenga
Al vijftien jaar trekt zijn muziek wereldwijde aandacht.
Hij behoort tot de belangrijkste en meest gespeelde hedendaagse componisten van Nederland en wordt gevraagd om muziek te componeren voor speciale gelegenheden, zoals de herdenking van de Watersnoodramp en de Nationale Viering van de Bevrijding.

Gezellig Samenzijn
Na afloop van het concert kunt u in het ‘Hof te Hall’ (naast de kerk) nog even napraten onder het genot van een drankje en wat te knabbelen (tegen een bescheiden CONTANT te betalen vergoeding). De werkgroep ziet u graag bij het knapperend haardvuur!

Toegangsprijs: € 18,50 voor een kaartje .
U koopt uw losse kaarten eenvoudig op de homepage van de website www.brummencultuur.nl met één klik op de knop ‘Toegangskaarten Kamermuziek’. Op de website vindt u bovendien informatie over alle concerten dit seizoen. Voor hulp bij het bestellen kunt u contact opnemen met Dolf Hofs, toegangskaartenkamermuziek@brummencultuur.nl, tel.: 0575- 562922. Ook kunt u vanaf een half uur voor aanvang een toegangskaart aan de kerk kopen.

Zondag 31 maart
Syrène Saxofoonkwartet
Aanvang: 15.30 uur