Werkbezoek Brummens college aan Frontline Handbikes

Dinsdag 12 december is het college van Brummen op werkbezoek geweest bij het unieke bedrijf Frontline Handbikes uit Brummen. De handbike is een fiets die met de armen wordt bediend en niet met de benen. Daardoor geeft deze fiets mensen met een handicap aan de benen een veel grotere actieradius. Op wonderbaarlijke wijze wordt een rolstoel op eenvoudige wijze omgebouwd tot fiets of je kunt bij dit bedrijf terecht voor een zelfstandig tour- of sportsysteem. Zij zijn in betrekkelijk zeer korte tijd een begrip in de Handbikes-wereld geworden in de gehele Benelux.

Het gemeentebestuur werd bij dit mooie familiebedrijf ontvangen door vader Arjan Wilbrink en zijn zoon Jesse. Zij vormen samen de directie van het bedrijf. Na een warme ontvangst volgde een boeiende presentatie hoe de ‘gewone’ rijwielhandel Wilbrink is geworden tot een begrip in de Handbike-wereld. Geweldig om te zien hoe vader Arjan het product met zijn hoogstaande technische kennis vervaardigt en hoe zoon Jesse het product op een professionele wijze geschikt maakt om te verkopen.
Uniek hoe dit bedrijf niet per definitie de gebaande paden gebruikt, maar zich juist graag door de klant laat uitdagen om samen tot een op maat gemaakt en betaalbaar eindresultaat te komen.

De collegeleden waren zichtbaar onder de indruk van de manier waarop Frontline Handbikes bijdraagt aan de circulaire economie. Doordat zij veelvuldig gebruikmaken van bestaande producten komen ze tot een onderhoudsvriendelijk betaalbaar eindproduct.