Wilde bloemen safari

Maak een gezellige en gevarieerde tocht van 2½ uur met de huifkar door boerenlandschap in de IJsselvallei en geniet van de bloemrijke weilanden en natuurgebieden. Je vertrekt op zaterdag, 1 juni om 13:30 uur met de huifkar en tractor vanaf het boerenerf van de Groote Modderkolk in Loenen naar de omgeving van Empe en Tonden.

Zeg het met bloemen …

Laat je verrassen door de prachtige omgeving van het karakteristieke boerenlandschap van de IJsselvallei. Ga mee door de natuurgebieden Loenense hooilanden, de Empese en Tondense heide en Landgoed Leusveld.
Onderweg hoor je leuke wetenswaardige en bijzondere verhalen over deze natuurgebieden en over de bijzondere zeldzame bloemen die hier veel voorkomen. Er wordt op sommige bijzondere plekken even stilgestaan om de bloemen en planten wat beter te kunnen bekijken. Kijk speciaal naar de Spaanse ruiters op de Empese en Tondense heide! .

De tocht met de huifkar duurt ongeveer twee en een half uur. Onderweg wordt er gestopt bij theeschenkerij de Hommel voor een consumptie. Leden van Natuurmonumenten betalen € 16,00 per persoon, niet-leden € 21,00 inclusief consumptie en kinderen van OERRR tot 12 jaar € 10,00, niet lid, € 13,00.
In verband met het beperkte aantal plaatsen is reservering noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of bij de Ledenservice van Natuurmonumenten T (035) 655 99 55. De tocht is ook geschikt voor iedereen die wil genieten van de bloemenzee en minder goed ter been is. Er kunnen beperkt rolstoelen mee, neem hiervoor contact op met de Ledenservice. Ook leuk om deze tocht samen te beleven met de kinderen en/of kleinkinderen.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten en volg ons op:
@NM_Gelderland
facebook.com/DeVeluwe