Zomer opruimingsactie Kringloop de Waterlelie voor toiletten project in Gambia

Kringloop de Waterlelie heeft in de maand augustus een mega zomeropruimingsactie we gaan stunten met extra hoge kortingen tot wel 70%.

Stichting ADRA

Stichting ADRA

Waarom doen wij deze opruimingsactie? Zodat we de hulporganisatie ADRA kunnen ondersteunen in het bouwen van toiletten. In heel veel landen is het niet zo gewoon om naar de wc te gaan of om je behoefte te doen.
In Gambia bijvoorbeeld heeft gemiddeld 25% van de bevolking geen wc ter beschikking. In Brufut-Ghanatown, waar dit project gaat plaatsvinden is dat zelfs 83%! Mensen doen hun behoefte buiten in de bosjes. Dat je daarna het beste je handen kan wassen, is onvoldoende bekend en dat leidt tot ziekte of nog erger sterfte.
Vooral bij kinderen. Daar wil ADRA iets aan doen. Redenen hiervan zijn onder andere bijgeloof, onwetendheid of andere sociaaleconomische oorzaken.
Het doel is dan ook om 35 Gezinnen helpen aan een toilet en hygiënetraining.
Een gemiddeld gezin bestaat daar uit tien personen. Met dit project krijgen tussen de 400 en de 600 inwoners een menswaardig bestaan. Wil jij ook graag hieraan bijdrage? Dan kan je dat doen d.m.v. een aankoop of door een donatie in onze collecte bus.

Kringloop de Waterlelie is gevestigd in de Groenshop Loenen, Hameinde 13 in Loenen.