Zonnig begin voorjaarsvakantie midden en zuid

Flink warmer dan normaal

Mensen die volgende week vrij zijn en in eigen land blijven hebben geluk. Zeer waarschijnlijk is het tot en met komende woensdag droog en vaak zonnig. Daarbij is het in de zuidelijke helft van het land 6-9 graden warmer dan gebruikelijk. Daarna wordt de weersverwachting onzekerder met een toenemende kans op bewolkt weer en soms een beetje regen. Wel blijft het ook dan vermoedelijk zachter dan normaal.Dit weekend is het volop zonnig. Morgen start de dag met regionale mistbanken, maar deze verdwijnen in de ochtend snel. Het wordt op de Wadden circa 9 graden, in het midden van het land 11-12 graden en in het zuiden 13-14 graden. Lokaal kan het zelfs 15 graden worden. Na en koude nacht met regionaal lichte vorst wordt het zondag 9-14 graden.
Na het weekend nog wat warmer

Na het weekend nog wat warmer
Het zonnige weer houdt volgende week zeer waarschijnlijk nog drie dagen aan. De kans is groot dat het nog iets warmer wordt met maandag 10-15 graden en dinsdag en woensdag in de zuidelijke delen van het land lokaal zelfs 17 of 18 graden!

Daarna neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een beetje regen. Mogelijk wordt donderdag op veel plaatsen nog een droge dag. De middagtemperatuur komt eind volgende week uit rond 12 graden. Daarmee is het nog altijd een graad of vier warmer dan gebruikelijk begin maart.

Link naar dit artikel: nieuws.weeronline.nl/22-2-2019-zonnig-begin-voorjaarsvakantie-midden-en-zuid